I mai 2014 flyttet Sindre Kristiansen (34) og forloveden inn på 44 kvadratmeter i Tegverksgata på Grünerløkka / by Guest User

I mai 2014 flyttet Sindre Kristiansen (34) og forloveden inn på 44 kvadratmeter i Tegverksgata på Grünerløkka. Prislappen var 2,8 millioner kroner medregnet fellesgjeld.

Så fikk begge jobbtilbud i Berlin, og bestemte seg for å forlate Oslo. Leiligheten måtte selges – ett år etter at Sindre hadde kjøpt den.

Sindre_Kristiansen.jpg

Han var usikker på at han ville få igjen pengene.

– De 2,8 millionene jeg kjøpte den for i fjor, var 450.000 kroner over takst. Selv om den sikkert var priset noe lavt, følte jeg at jeg hadde betalt mye. I tillegg har vi pusset opp for 250.000 kroner. Jeg hadde vært fornøyd om jeg fikk litt over tre millioner og gikk i null, sier Sindre til E24.

– VAR HELDIG: Men det kan også ha sammenheng med Grünerløkkas økende popularitet, tror Sindre Kristiansen (34). Foto: Foto: Privat

Slik skulle det ikke gå. I starten av mai ble leiligheten solgt for 3,8 millioner kroner – én million mer enn Sindre betalte for den.

Etter oppussingen sitter han igjen med en pen fortjeneste på 750.000 kroner – penger som går «rett i lommen», siden paret ikke går videre med nytt boligkjøp i Oslo, men på sensommeren setter kursen mot bolig-overfloden som venter i Tysklands overdimensjonerte hovedstad.

Trodde ikke budet ble høynet

Første budgiver gikk høyt på banen, og klinte til med 250.000 kroner over takst.

– Da tenkte jeg «dette blir nok det eneste budet». Jeg regner med at hensikten var å skremme bort de andre, og budet eliminerte jo mange som hadde førte seg opp på listen, sier Sindre.

Men ikke alle. For så ble budet høynet med hundre tusen kroner. Den første budgiveren høynet igjen, og slik gikk to budgivere frem og tilbake i hundretusenkroners intervaller. Det var den siste som gikk seirende ut.

– Jeg hadde aldri sett for meg at det skulle gå slik. Det var veldig overraskede. Jeg har nok vært heldig, både med megler og timing. Samtidig tror jeg det har noe med Grünerløkka å gjøre. Det har vært populært i flere år, men jeg føler det har tatt seg ekstra opp i det siste, tror Sindre.

Østkantstrøk på prispress-toppen

Og han har rett: Det siste året er det østkanten som har ledet an det kraftige prispresset i hovedstaden. Det viser meglerstatistikk E24 har gjennomgått.

Det siste året, målt fra april 2014 til april 2015, har boligprisene på Grünerløkka – hvor Sindres leilighet lå – steget 13,9 prosent. Det er den høyeste årsveksten av bydelene i Oslo.

Deretter følger Sagene og Gamle Oslo med prisvekst på henholdsvis 13,5 og 13,1 prosent. Begge er østkant-bydeler.

Til sammenligning steg prisene på St. Hanshaugen med 10,7 prosent, og Frogner steg 11,3 prosent. For Oslo samlet er årsveksten 11,4 prosent.

Ser vi på utviklingen i et femårsperspektiv, er det også østkanten som leder an i prisgaloppen.

– Prisskillet i ferd med å vaskes ut

Det merkes godt hos meglerkjeden iHus, som opererer i begge bydeler.

– Denne trenden har våre kontorer på østkanten merket lenge. Vestkanten har tradisjonelt være mye dyrere, men nå er prisskillet i ferd med å viskes ut. I dag er det like dyrt å bo på Sagene som på Ullern, sier kommunikasjonsdirektør Maren Synnevåg til E24.

Hun mener Grünerløkkas forvandling fra slitent arbeiderstrøk til hovedstadens fremste «hipster-strøk» er mye av forklaringen.

– Uavhengige butikker og konsepter og et rikt gründermiljø gir rom for en alternativ livsstil. Løkka sammenlignes med trendy nabolag som Shoreditch i London og Williamsburg i Brooklyn, sier Synnevåg.